پیدایش قهوه دمی عربیکا KENYA AA
قهوه عربیکا در سال 1900 از برزیل وارد کیبوزی شد و تا امروز همچنان کاشت آن ادامه دارد. در مورد مشاهدات نخستین این گیاه به تپههای تایتا اشاره شده است. ورود این قهوه به منطقه کنیا بیشتر بنا به دلایل سیاسی و اقتصادی مورد نیاز کشور انگلیس بود. زیرا کنیا در برههای از زمان، مستعمره انگلیس بوده و انگلیس نیز در منطقه اقدام به کاشت قهوه کرده بود. در این دوره تمامی قهوههای تولید شده، با وسواس تمام انتخاب و پردازش میشدند تا در نهایت مرغوب ترین قهوه به بازار عرضه شود.
این نوع از قهوه عربیکا حتما باید در ارتفاعات بالاتر از 1400 تا 2000 متر از سطح دریا کشت شود. از این رو کشور کنیا منطقه مناسبی برای کاشت این نوع قهوه میباشد. وجود خاکهای آتشفشانی این منطقه نیز بر کیفیت و مرغوبیت خاک قابل کشت میافزاید. از طرفی این نوع از قهوه در هر گونه شرایط آب و هوایی قابل کشت نمیباشد. دمای مناسب برای کشت این قهوه بین 15 تا 24 درجه سلسیوس پیشنهاد شده است. یکی از دلایل انتخاب منطقه کنیا برای کشت این نوع قهوه، همین است.
خصوصیات قهوه عربیکا کنیا
معمولا منطقه مورد کشت و شرایط آب و هوایی، تاثیر چشمگیری بر طعم و کیفیت انواع قهوه اعم از قهوه کنیا دارند. به طور معمول، دو نوع قهوه در کنیا رشد میکند، این دو قهوه عربیکا و قهوه روبوستا میباشند. قهوه عربیکا کنیا به خاطر نیاز به شرایط دمایی خاص و منطقهای، نسبت به قهوه روبوستا هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ طعم، تخصصیتر کشت میشود. از این نوع قهوه، به عنوان بهترین نوع قهوه منطقه شرق آفریقا نیز یاد شده است.
در رابطه با طعم قهوه عربیکا کنیا، باید این طور بیان کرد که این قهوه در مقایسه با دیگر انواع قهوه، دارای طعم شیرینی میباشد که مزه آن که در دهان میماند و طعم آن نیز چیزی شبیه به طعم میوههایی همچون لیمو، توت، ترنج و... است.
معمولا افرادی که رابطه حسی قوی با انواع قهوه برقرار میکنند در مورد قهوه عربیکا کنیا چنین عنوان میکنند:
"برای لذت بردن از طعم این نوع قهوه باید به آرامی و با حوصله آن را نوشید تا طعم ذره ذره اجزای آن در میان دهان شما احساس شود."
به سبب همین ویژگی طعمی خاص قهوه کنیا است که این نوع قهوه توانسته است در میان 5 نوع از بهترین و پرطرفدارترین قهوههای دنیا قرار بگیرد.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم طعم و عطر خاص قهوه عربیکا منطقه کنیا به خاطر نوع خاک کنیا میباشد. وجود خاکهای آتشفشانی و حاصلخیز در این منطقه سبب شده تا قهوه دمی عربیکا، مزهای شبیه به مزه شکلاتهای طعم دار میوهای داشته باشد. برخی نیز طعم این نوع قهوه را به رایحه گلهای منطقه کنیا تشبیه کردهاند.
همچنین این نوع قهوه به عنوان متعادلترین نوع قهوه، که طعم متناسبی با انواع ذائقهها دارد؛ شناخته شده است. حال در سطور زیر به دلایل محبوبیت قهوه عربیکا کنیا خواهیم پرداخت.
دلایل محبوبیت قهوه دمی عربیکا KENYA AA
نکته مهمی که در رابطه با این نوع از قهوه وجود دارد میزان پایین اسیدیته آن است. همچنین عطر این نوع قهوه به حدی زیاد است که نیازی به تلاش برای احساس کردن آن نیست و عطر دلپذیر آن به راحتی قابل تشخیص است. همچنین میزان کافئین این نوع از قهوه در طبقه متوسط قرار میگیرد؛ لذا میتواند برای افرادی که نوشیدن قهوه را دوست داشته، اما بنا به دلایلی (نظیر کم خونی و کمبود آهن)، نگران مصرف آن هستند؛ گزینه مناسبی باشد.
برای اطمینان از این مسئله که قهوه عربیکا AA خریداری شده حتما محصول کشور کنیا است، میباید آنرا از یک مرکز فروش معتبر خریداری نمایید. چرا که نمونههای تقلبی آن به وفور در بازار موجود است. خوشبختانه فروشگاه قهوه روژه به دلیل فراهم کردن مستقیم انواع قهوه از بهترین کشورهای تولید کننده قهوه در دنیا، جزء معتبرترین و با کیفیت ترین فروشگاههای ارائه کننده قهوه در سراسر ایران است. بنابراین خرید قهوه از این فروشگاه، جای هیچ گونه ابهام و نگرانی را برای شما بر جای نمیگذارد.
ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که آماده سازی قهوه عربیکا در کنیا برای تحویل نهایی به مشتری، در 5 مرحله صورت میگیرد:
مرحله اول انتقال قهوه به کارخانه است و پس از آن پوسته بیرونی قهوه جدا میشود.
همچنین به منظور خشک شدن کامل قهوه به مدت یک هفته آن را در زیر نور آفتاب قرار میدهند.
پس از جداسازی پوست قهوه در کارخانه، قهوهها براساس اندازه، دسته بندی میشوند تا در نهایت آماده برشته شدن شوند.
ذکر این نکات بدین جهت بود که یادآور شویم فروشگاه قهوه روژه بهترین و با کیفیتترین دانه بندی از این نوع قهوه را فراهم آورده و دلیل محبوبیت فروشگاه ما نسبت به دیگر رقبا ارائه همین محصولات باکیفیت میباشد که با وسواس تمام برای شما تهیه میشوند.